6

Utmärkelser

Årets Nyföretagare 2000
Juryns motivering:
För att de på ett betydelsefullt sätt bidrar till ett bättre näringsliv i Eskilstuna.
Anders Olsson – Ordf. Nyföretagarcentrum
Lars Pettersson – VD Nyföretagarcentrum

 

Årets Företagare 2003
Citerat direkt från juryns motivering:

Minette Tigerfalk startade sitt företag i maj 1999. Verksamhetsidén var från början att erbjuda personlig assistans till handikappade personer. På få år har Tigerfalk utökat sitt verksamhetsområde med ett antal tjänster som även erbjuds icke-handikappade personer. Redan år 2000 hade Tigerfalk tagit sig an uppdrag inom lokalvård, främst i privata hem och i företag, men också för hela fastigheter inom kommunen.

Tigerfalk har en förmåga att tänka nytt och ser hela tiden till att hennes företag ständigt utvecklas med nya verksamhetsgrenar, t ex tjänster inom hälso/friskvård. Även trädgårdsskötsel och barnpassning ingår numera i verksamheten. Företaget har ett 40-tal anställda, många med invandrarbakgrund.

Under året 2003 har personalgruppen utökats med 7 personer på heltid och flera deltidsanställda har fått ökad tjänsteomfattning. Investeringar har gjorts i städutrustning och utbildningsinsatser.

Företaget har sin bas i Eskilstuna men har flera filialer i Sverige och under 2003 har Tigerfalk etablerat sig på Teneriffa. Företaget har en stabil ekonomi utan lån, byggd på långsiktighet och gott omdöme.

Tigerfalk har en förmåga att både gasa och bromsa, tänka efter före och utveckla sin verksamhet med ekonomisk och social klokhet. För framtiden tänker hon utveckla en idé hon har om hälso/friskvård/rehabilitering på ett mera sammanhängande sätt, ett hälsohus med ett helhetskoncept för människors hälsa och skönhet.

Hon är en engagerad entreprenör och en bra marknadsförare för det kvinnodominerade verksamhetsområde som hon verkar inom, en växande bransch med tjänster som efterfrågas mer och mer. Minette Tigerfalk är verkligen en god förebild på många sätt för både kvinnor och män.

Gunvor Engström – VD Företagarna
Thomas Sigfridson – Ordf. Företagarna

 

Ambassadör för kvinnors företagande 2007-2009
– Sprider kunskap om företagande
– Är föreblid och inspirerar
– Berättar sin historia som företagare

Maud Olofsson
Sveriges näringsminister och vice statsminister

BNI  –

Månadens nätverkare  Oktober 2014

Månadens nätverkare  November 2014

Månadens nätverkare  December 2014

Månadens nätverkare  Januari 2015

Styrelse Uppdrag  –

Företagarna Sörmland  –  1 år

NyföretagarCentrum 11 år

IF Guif  – 1 år

Eskilstuna innerstad